Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Deutschland Tour | Toptalent Madis Mihkels boekt tweede profzege – klopt Danny van Poppel

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/08/2023 om 18:35 GMT+2

Wat goed is komt snel, dat weten we in de wielersport de laatste jaren wel. De 20-jarige Madis Mihkels van Intermarché-Circus-Wanty onderstreepte dit nog maar eens in de Deutschland Tour. De Est was de snelste van een uitgedunde groep en won de derde rit in lijn met aankomst in Essen. Hij klopte onder meer Danny van Poppel voor zijn tweede profzege.

Deutschland Tour | Toptalent Madis Mihkels boekt tweede profzege – klopt Danny van Poppel

De derde etappe werd – met de Belg Ilan Van Wilder van Soudal-Quick Step als leider – gekleurd door een drietal op kop: Frank van den Broek kreeg Juri Hollmann en Mattéo Vercher met zich mee.
Het trio kreeg niet al te veel ruimte. Vervolgens nam een duo het heft in handen, gevormd door Michael Gogl en Fabien Grellier. Ook zij waren niet de renners die voor de zege gingen strijden, waarna in volle finale de aanvallen elkaar in rap tempo opvolgden.
Uiteindelijk werd de groep uitgedund en de rode loper alsnog uitgerold voor de massasprint. Daarin bleek Madis Mihkels de snelste. De snelle renner uit Estland won vorig jaar in eigen land voor het eerst tussen de profs en versloeg nu Danny van Poppel en Quinten Hermans voor de bloemen. Van Wilder bleef leider, Van Poppel schoof op naar de vierde plaats in de rangschikking. De slotrit naar Bremen is bijna volledig vlak.

Waar kijk je?

Ook de Deutschland Tour is van start tot finish te volgen via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie