Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Lombardije | Sjoerd Bax moet geopereerd worden aan dijbeenbreuk na vroege valpartij

Pim Verhoeven

Geupdate 07/10/2023 om 14:44 GMT+2

De valpartij vroeg in de dag tijdens Il Lombardia, waar Remco Evenepoel bij betrokken was, heeft voor Sjoerd Bax grote gevolgen. De Nederlander in dienst van UAE Team Emirates kwam samen met de Belg als één van de eersten ten val en moest ter plekke al de strijd staken. Niet veel later werd de diagnose bekend gemaakt: een gebroken dijbeen.

Ronde van Lombardije | Evenepoel betrokken bij valpartij - vervolgt koers met bebloede elleboog

"Medische update", klinkt het op de sociale media van UAE Team Emirates. "Sjoerd Bax heeft een breuk opgelopen in de hals van het dijbeen en wordt spoedig geopereerd."

Grote valpartij

Bax ging samen met Evenepoel als één van de eersten onderuit in de grote valpartij vroeg in Il Lombardia. De Nederlander bleef direct liggen en terwijl de rest al snel de fiets weer opraapte en weg reed was het meteen einde koers voor Bax.
Remco Evenepoel kon verder met een bebloede elleboog, maar ook voor Giovanni Aleotti van BORA-hansgrohe betekende deze valpartij einde koers.

Nieuwe beelden

Een toeschouwer had de valpartij ook vanaf de kant van de weg te zien. Hierin is duidelijk te zien dat Evenepoel en Bax de eerste twee renners zijn die tegen het asfalt gaan. De rest valt eigenlijk over hen heen.

WAAR KIJK JE?

De grote rondes zitten erop, maar het wielerseizoen gaat gewoon nog even door! Ook voor het EK Wielrennen in Nederland en de loodzware Ronde van Lombardije ben je bij Eurosport en discovery+ weer aan het juiste adres.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie