Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Slovenië | Wout Poels hoopt alsnog plekje in Tourselectie te bemachtigen

Mathieu Hilgersom

Geupdate 13/06/2023 om 12:27 GMT+2

Wout Poels heeft de Tour de France nog niet uit zijn hoofd gezet. De 35-jarige Nederlander gaf onlangs aan ziek te zijn geweest en daar moeizaam van te herstellen. Nadat hij het Critérium du Dauphiné moest laten schieten, hoopt hij zich in de Ronde van Slovenië alsnog in vorm te fietsen.

Wout Poels maakt een moeizaam seizoen door

Foto: Getty Images

Vorige week vertelde Poels in de podcast 'In Koers' aan Dylan van Baarle over zijn fysieke problemen. "Halverwege het trainingskamp kreeg ik last van mijn darmen. Ik moest wat vaker naar het toilet en herstelde niet meer. Op hoogte is het al lastig om te herstellen, dus laat staan als je niet fit bent. Dus toen kon er een streep door de Dauphiné heen."
"De vorige vier dagen heb ik de fiets niet aangeraakt. En vandaag maar 1,5 uur. Je wilt je fitter voelen en dat gebeurt maar niet. Je zit maar te wachten, te malen en te denken."

Toch opgesteld

Zijn enige opties om nog in aanmerking te komen voor de Tourploeg van Bahrain-Victorious waren de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Slovenië. Hoewel hij vorige week de kans nog klein achtte, heeft zijn team hem nu toch opgesteld voor de Sloveense rittenkoers.
Op de website van Franco Pellizott van Bahrain-Victorious geeft Franco Pellizotti een korte toelichting. "Wout komt terug van een break. Hij mag bewijzen dat hij in vorm is."
De ploegleider heeft een duidelijke rol voor ogen voor Poels. "Hij rijdt in dienst van kopman Matej Mohoric. Wout is zeer ervaren en kan op deze manier van grote waarde voor hem zijn."
picture

Ruta del Sol | Eindwinst voor Wout Poels, Etappezege voor Lennard Kämna

Ploeg

Naast Poels en Mohoric maken ook sprinter Phil Bauhaus, Nicolo Buratti, Dusan Rajovic en Cameron Scott deel uit van de ploeg van Bahrain-Victorious. De Ronde van Slovenië begint op woensdag met een rit over 190 kilometer naar Rogaska Slatina en duurt tot en met zondag.

Waar kijk je?

De Ronde van Slovenië is van woensdag 14 juni tot en met zondag 18 juni live en reclamevrij te zien via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie