Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour Down Under | Ally Wollaston wint eerste etappe van Women's World Tour-seizoen

Friso Moison

Gepubliceerd 12/01/2024 om 12:34 GMT+1

De eerste wedstrijd van het seizoen in de Women’s World Tour is gewonnen door de Nieuw-Zeelandse Ally Wollaston. De 23-jarige renster van AG Insurance-Soudal Quick Step snelde in de openingsetappe van de Tour Down Under voor vrouwen naar de zege. Na een ruime 93 kilometer was Wollaston sneller dan de Austalische Geogia Baker en de Italiaanse Sofia Bertizzolo.

Tour Down Under | Ally Wollaston wint eerste etappe van Women's World Tour-seizoen

Al vroeg in de etappe van Hahndorf naar Campbelltown ontsnapten drie rensters, Katia Ragusa, India Grangier en Matilda Raynolds uit het peloton. Even later sloot ook nog Kate Richardson aan. De Australische Raynolds bleef uiteindelijk als enige nog voorop, maar een massasprint kon ze niet voorkomen.
De ploegen AG Insurance-Soudal Quick Step en Liv AlUla Jayco knokte voor de beste positie voor hun sprintster. De Belgische formatie won dit gevecht, waarna Wollaston het sterk afmaakte in de sprint. De nationaal kampioene van Nieuw-Zeeland bleef ruim voor Baker en Bertizzolo en is nu meteen leider in het klassement.
De Tour Down Under voor vrouwen duurt nog twee dagen. Zaterdag en zondag staan twee heuvelachtige etappes op het programma.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie