Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

German Masters | Lisowski whitewasht Anda en plaatst zich voor tweede ronde

Maurits ten Kate

Geupdate 01/02/2023 om 17:30 GMT+1

Jack Lisowski heeft zich met grote eenvoud geplaatst voor de tweede ronde in Berlijn. De Engelsman stond geen frame af aan de Chinees Zhang Anda, die er met 5-0 afging. Lisowski is één van de favorieten om de titel in Berlijn in de wacht te slepen omdat de meeste van de grootste namen uit de sport zich niet hebben gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi.

Jack Lisowski

Foto: WorldSnooker

Lisowski heeft nog geen rankingevent gewonnen in zijn loopbaan, maar is gezien de afwezigheid van verschillende toppers één van de favorieten om de titel op zondag in de wacht te slepen. Dat sommige toppers er niet zijn is een meevaller, maar de titelkansen van Lisowski zijn vooral gestegen vanwege zijn vooruitgang in het afgelopen jaar. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat die box afgevinkt is.
Lisowski dicteerde de wedstrijd na een nerveus eerste frame. Een goede safety in het tweede frame was de sleutel tot de winst. Vanaf de 2-0 was het een gemakkelijke route naar de zege.
De pauze kon niet snel genoeg komen voor de steeds somberder wordende Zhang, maar die kwam niet voordat Lisowski het publiek in de Tempodrom trakteerde op een 117-break, waarmee hij nog maar één frame verwijderd was van de overwinning. Na de pauze had 'Jackpot' aan een 87-break meer dan genoeg voor de overwinning.
De volgende ronde kan voor Lisowski een ontmoeting opleveren met snookerlegende Jimmy White, die in Berlijn ook van de partij is. 'The Whirlwind' speelt vanavond zijn eersterondepartij tegen Peng Yisong.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie