Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Grand Prix | O'Sullivan dankt winst aan airfryer - "Daardoor ging ik wat gezonder eten"

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 22/01/2024 om 16:04 GMT+1

Ronnie O'Sullivan won zijn 41e rankingtitel tijdens de World Grand Prix. In de finale kwam hij tegen Judd Trump terug van een 6-3 achterstand en won de zevenvoudig wereldkampioen uiteindelijk met 10-7. De zege in Leicester kwam niet in de laatste plaats door een airfryer en een blender die de Engelsman halverwege de week aanschafte om wat gezonder te gaan eten. Never a dull moment!

World Grand Prix | O'Sullivan dankt winst aan airfryer - "Daardoor ging ik wat beter eten"

Rob Walker interviewde O'Sullivan na diens overwinning en zei dat 'The Rocket' nog een aardig niveau bereikte, waarop de winnaar als volgt reageerde. "Ik heb het naar mijn zin gehad!"
"Het begin van de week verliep wat moeizaam, maar toen kocht ik een airfryer en een blender voor mezelf en ging ik wat gezonder eten. Van al dat junkfood ging ik me toch niet helemaal lekker voelen, dus het was fijn dat ik me gedurende de week vorderde wat beter ging voelen."
"Zaterdag speelde ik, tegen Ding één van mijn beste wedstrijden ooit en daar kreeg ik veel zelfvertrouwen door. Ik wist dat ik goed moest spelen tegen Judd (Trump). Hij blies me van tafel in het begin en toen dacht ik dat het wel eens een korte avond zou kunnen worden, mar gelukkig kon ik een paar frames op het bord krijgen. De 5-3 stand gaf me hoop voor vanavond", aldus O'Sullivan.
picture

World Grand Prix | Ronnie O’Sullivan niet te stoppen – verslaat Judd Trump voor 41ste rankingtitel

Favoriet

O'Sullivan vervolgt zijn betoog. "Vanavond zei ik tegen mezelf: probeer het gewoon en kijk maar wat er gebeurt. Geniet van de strijd, want dat is wat je krijgt tegen Judd. Hij is een enorme strijder en wat mij betreft de favoriet voor het WK."
Bij die laatste opmerking van de zevenvoudig wereldkampioen keek een aantal mensen raar op. Ja, Trump heeft al zes finales gespeeld dit seizoen en drie toernooien gewonnen, maar als er een echte favoriet voor het WK is, dan is het de grote meneer zelf.
O'Sullivan won dit seizoen namelijk al de Shanghai Masters, het UK Championship, de Masters en nu dus de World Grand Prix. 'The Rocket' heeft dus niet alleen meer toernooizeges dit jaar, hij heeft tot nu toe alle majors gewonnen die er te winnen waren. Een betere aanloop richting Sheffield heeft O'Sullivan zelden tot nooit gehad in zijn inmiddels meer dan dertig jaar durende loopbaan.
picture

The Masters | Opnieuw Ronnie O’Sullivan – pakt achtste Masters-titel na comeback tegen Ali Carter

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie