Premium
Tennis

Casper Ruud - Carlos Alcaraz

04:49:52

Herhaling
Preview mannenfinale Alcaraz-Ruud - nieuwe wereldorde of papieren werkelijkheid?
Ongelooflijk! Alcaraz wint punt met achterwaartse slag onderweg naar halve finale
Ruud beslist tiebreak in zijn voordeel na rally van 55 slagen met Khachanov
Geslepen Swiatek wint haar derde Grand Slam ten koste van Jabeur
Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.
US Open
US Open | "Dat pepte me heel erg op" - Alcaraz onthult hoe actiefilm hem motiveerde voor finale
14/09/2022 OM 09:56

Alcaraz doet het! (6-4 2-6 7-6 6-3)

Als Carlos Alcaraz zich nog moest bewijzen, dan is nu echt alle twijfel weg. Hij serveert de wedstrijd overtuigend uit, wint zijn eerste Grand Slam en staat vanaf morgen ook nog eens bovenaan de wereldranglijst.

Beslissende break? (6-4 2-6 7-6 4-2)

Gaat het dan gebeuren voor Carlos Alcaraz? Hij plaatst de eerste break in de vierde set en lijkt een voorschot te nemen op zijn eerste Grand Slam-titel. Kan Ruud zich hiervan nog herstellen?

Dubbel Nederlands succes

Niels Vink mag zich behalve winnaar van Roland Garros ook kampioen noemen op de US Open. De negentienjarige was in New York in een Nederlands onderonsje te sterk voor zijn dubbelpartner Sam Schröder. Het werd 7-5 6-3.

US Open | Vink slaat na Roland Garros in New York weer toe in finale tegen Schröder

Alcaraz pakt derde set (6-4 2-6 7-6)

Ruud slaat een ace, maar verliest daarna, mede dankzij een aantal onnodige fouten, zeven punten op rij. Alcaraz is er maar wat blij mee, want hij heeft nu nog slechts één set nodig voor de winst.

Tiebreak (6-4 2-6 6-6)

Alcaraz heeft twee setpunten weg moeten werken, maar overleeft zijn servicegame uiteindelijk wel. Een tiebreak moet gaan uitmaken wie er vandoor gaat met de derde set.

Re-break (6-4 2-6 2-2)

Alcaraz is slordig en daar profiteert Ruud optimaal van. De stand in de derde set is weer gelijk!

Alcaraz breakt meteen! (6-4 2-6 1-0)

Als je dacht dat Alcaraz er mentaal doorheen zat, dan ken je de Spanjaard niet. Hij staat meteen aan en breakt Ruud in de eerste game van de derde set.

Gelijk stand (6-4 2-6)

Een tweede break van Ruud is voldoende voor setwinst in set twee. Als het zo doorgaat krijgen we een knaller van een finale!

Break voor Ruud (6-4 2-4)

Ruud laat zich niet kennen en breakt naar 4-2. Alcaraz lijkt iets minder in zijn vel te zitten en daar profiteert de Noor volop van.

De Groot pakt Calendar Slam

Er staat nog altijd geen maat op Diede de Groot. Ze won de finale van de US Open – voor de verandering eens in drie sets – en won daarmee haar negende Grand Slam op rij en ook nog eens haar tweede Calendar Grand Slam in successie.

US Open | Diede de Groot wint negende Grand Slam en tweede Calendar Grand Slam op rij

Eerste set naar Alcaraz (6-4)

De vroege break in de derde game van de wedstrijd blijkt uiteindelijk genoeg voor setwinst. First blood Alcaraz!

Sportiviteit

Casper Ruud heeft een sterk staaltje sportiviteit laten zien tijdens de finale van de US Open. Halverwege de eerste set dacht Carlos Alcaraz een punt te hebben gemaakt, waarna hij de bal in het net sloeg. De umpire twijfelde echter. Ruud maakt aan die twijfel een einde door het punt weg te geven, omdat hij wist dat de bal wel degelijk twee keer was gestuiterd.

US Open | Ruud laat zich van meest sportieve kant zien en geeft punt terecht aan Alcaraz

Break Alcaraz (2-1)

De eerste break van de wedstrijd is een feit, en hij gaat de kant van Alcaraz op. Hij breekt de Noor al in diens tweede opslagbeurt, mede dankzij dit soort punten. Wat een niveau, nu al!

Opkomst

Alcaraz en Ruud hebben de baan betreden. Wie van deze twee toppers gaat vannacht zijn eerste Grand Slam winnen en wordt daarmee meteen de nieuwe nummer één van de wereld?

Alcaraz - Ruud

Het kan niet anders of Carlos Alcaraz en Casper Ruud maken er in New York een spetterende finale van. Beiden hebben de voorbije twee weken prachtig tennis laten zien en dat komt nu tot een climax in een directe strijd. Wie wint zijn eerste Grand Slam, wie wordt de nieuwe nummer één?
Goed om in het achterhoofd te houden, is dat Alcaraz drie zware vijfsetters heeft moeten spelen om de finale te bereiken, terwijl Ruud soepeler door het toernooi ging. Alcaraz moest lopen voor zo’n beetje ieder punt, ook tegen Frances Tiafoe weer, bij Ruud was het vooral opmerkelijk dat hij een set won tegen Karen Khachanov door een rally van 55 slagen in zijn voordeel af te maken.
Hopelijk geeft de fysieke gesteldheid niet de doorslag, want de beste tennisser hoort te winnen. Vanaf 22:00 uur zondagavond wordt de strijd om de cup en heel veel eer betwist. We kunnen niet anders dan je aanraden om er eens goed voor te gaan zitten!

US Open | Wie wordt de nieuwe nummer één? Alcaraz - Ruud is de finale die je niet mag missen!

De Groot in rolstoelfinale

Er staat nog meer op stapel tijdens de slotdag in New York. De finale van het vrouwendubbel met Krejcikova en Siniakova bijvoorbeeld, maar ook de rolstoelfinales. Daar wordt het interessant voor Nederland.
Diede de Groot hoopt haar tweede Calendar Slam op rij neer te zetten en bij de mannen is zelfs sprake van een onderlinge strijd: dubbelpartners Sam Schröder en Niels Vink wonnen al samen de finale van het dubbelspel, maar de single-finale kan er maar eentje winnen…

US Open | Schröder/Vink blijft maar winnen en verdedigt titel in New York met succes

Speelschema en tijden dag 14 US Open

Arthur Ashe Stadium - start 19:00 uur
Krejcikova/Siniakova (3) - McNally/Townsend
Ruud (5) – Alcaraz (3) - niet voor 22:00 uur
Louis Armstrong Stadium - start 18:00 uur
Kunieda (1) - Hewett (2)
Diede de Groot - Yui Kamiji
Court 11 - start 18:00 uur
Niels Vink (1) - Sam Schröder (2)

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | Swiatek ziet Serena Williams als voorbeeld: "Zij gebruikte de druk als intimidatie"
13/09/2022 OM 12:10
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
12/09/2022 OM 15:41