Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Liveblog en speelschema dag 4 - Van de Zandschulp in vijf sets door, Brouwer niet

Kevin van Nunen

Geupdate 07/07/2023 om 00:01 GMT+2

Er is op 4 van Wimbledon 2023 sprake van een scheve situatie. Novak Djokovic en Iga Swiatek staan al in de derde ronde, terwijl andere deelnemers nog geen punt speelden. Hopelijk komt daar donderdag verandering in, met goed weer en mooi spel. Gijs Brouwer en Botic van de Zandschulp zijn aan de beurt, Murray-Tsitsipas is de kraker. Kijk live tennis op Eurosport of discovery+ en volg ons liveblog.

Wimbledon | Eersterondepartij tussen Dimitrov en Shimabukuro verstoord door activisten

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we Wimbledon dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Londen. Je vindt hier ook updates van de toppers. Mis geen enkele rally via discovery+.

Murray - Tsitsipas morgen om na 15:00

Vallen, opstaan en weer doorgaan (en toch ook weer niet)

Murray krijgt drie setpoints in de derde set maar gaat dan pijnlijk onderuit. Even wordt er gevreesd voor een zware blessure maar gelukkig staat hij weer op. Een punt later sleept hij de derde set binnen. Dat is het laatste wapenfeit van de avond want de organisatie besluit dat de wedstrijd morgen verder wordt gespeeld. De avondklok staat namelijk voor de deur.
picture

Wimbledon | Andy Murray lijkt geblesseerd te raken maar sleept toch derde set binnen

Murray op gelijke hoogte

Het is genieten geblazen bij Murray tegen Tsitsipas. De tijd wordt alleen de grootste vijand van deze wedstrijd want Murray komt op gelijke hoogte. Het liefst kijken we nog uren naar het gevecht tussen deze twee kemphanen maar over een uur (00:00 Nederlandse tijd) gaat de avondklok in. Het lijkt erop dat deze wedstrijd dus morgen verder wordt gespeeld. Maar voorlopig genieten we nog even.

Medvedev gaat morgen verder...

De wedstrijd tussen Daniil Medvedev en Adrian Mannarino wordt vandaag niet meer afgemaakt. De Rus klaagde over het gebrek aan licht waardoor besloten is om de wedstrijd morgen af te maken. De stand was op dat moment 2-0 in sets voor Medvedev. In de derde set was de stand 4-4.

Spannende wedstrijd

Andy Murray en Stefanos Tsitsipas zijn aan elkaar gewaagd. Ze gunnen elkaar weinig kansen en dat leidt tot een tiebreak. Daarin is de Griek de sterkste. Hij pakt de eerste set. Maar deze wedstrijd lijkt nog wel even te gaan duren.

Murray en Tsitsipas op de baan

Valpartij Cornet, Rybakina wint

Op 5-5 komt er een hele lange game. Op het moment dat de klok al over het kwartier gaat komt Alize Cornet ten val. Ze krijgt een medische behandeling en keert terug op de baan. Daar weet ze nog een tiebreak eruit te slepen maar daarin is Elena Rybakina te sterk. Zij gaat door naar de volgende ronde.
picture

Wimbledon | Alize Cornet komt akelig ten val in partij tegen Elena Rybakina

Titelverdedigster op de baan

Elena Rybakina neemt het op tegen Alize Cornet. In de eerste set heeft de titelverdedigster nog weinig problemen met de franse tennisster. Ze wint met 6-2.

Broady stuurt Ruud naar huis in tweede ronde

Het zit erop voor Casper Ruud. De Noor verschijnt liever op gras met een golfclub dan een racket en bereidde zich ook niet al te serieus voor op Wimbledon. Dat bleek, want Liam Broady zette hem in de tweede ronde de voet dwars. Dat gebeurde in vijf sets, hoewel Ruud nog op voorsprong kwam. Het verschil was echter overduidelijk in de beslissende set: 6-0...

Van de Zandschulp pakt vijfde set, Brouwer naar huis

Botic van de Zandschulp heeft de beslissende laatste vijfde set gepakt tegen Zhizhen Zhang. Na drie games staat hij 3-0 voor en hij weet die voorsprong vast te houden. Na een lange periode zonder overwinningen zal deze overwinning extra zoet smaken.

Lees hier het verslag
Voor Gijs Brouwer valt het doek in ronde een. De debutant was een maatje te klein voor Alexander Zverev, al sloeg hij zeker geen modderfiguur. De Duitse olympisch kampioen was uiteindelijk in drie sets toch te sterk voor de Nederlander.

Set drie is binnen voor Van de Zandschulp, Brouwer verliest set een

Van de Zandschulp staat weer goed te tennissen. Hij heeft zijn service hervonden en maakt het de Chinees regelmatig lastig met zijn kenmerkende harde forehand. In de tiebreak van de derde set kreeg hij vier setpunten voor hij toesloeg. Op het vierde setpunt vraagt Zhang een challenge aan omdat hij gelooft dat een bal van Van de Zandschulp uitging. Dit was niet het geval, waardoor de Chinees het punt verloor.
Gijs Brouwer is debutant op Wimbledon, maar in zijn spel is dat zeker niet terug te zien. De Nederlander staat prima te spelen, maar Alexander Zverev is nog net ietsje beter. De eerste set gaat dan ook met 6-4 naar de Duitser.

Svitolina na bizarre wedstrijd naar derde ronde

Elina Svitolina heeft de derde ronde bereikt van Wimbledon na een heel bijzondere wedstrijd tegen Elise Mertens. De Oekraïense won de eerste set met 6-1, verloor de tweede met 1-6, maar pakte de derde set met opnieuw 6-1. Svitolina bereikte op Roland Garros, het eerste Grand Slamtoernooi in een jaar voor haar, de kwartfinale.
picture

Wimbledon | Svitolina via wonderlijk scoreverloop te sterk voor Mertens in tweede ronde

Tweede set naar Van de Zandschulp

De slechte start van Van de Zandschulp is vergeten, want hij staat inmiddels op gelijke hoogte met Zhang. Dat doet hij door de tiebreak van de tweede set te winnen. De Nederlander stond met 1-0 in sets en 4-1 in games achter, maar nu staat het 'gewoon' gelijk alsof er niks aan de hand is. Hopelijk weet Van de Zandschulp de stijgende lijn vast te houden, want hij begon serieus goed tennis te spelen. Veel beter sowieso dan aan het begin van de partij.

Kansen

Van de Zandschulp krijgt kansen. Na een vroege break achterstand, komt weer helemaal terug in de tweede set. In achtste set krijgt hij vier kansen om voor het eerst op voorsprong te komen. Hij weet die kansen niet te benutten, maar het spelbeeld is inmiddels een stuk gebalanceerder.

Setverlies

Botic van de Zandschulp verliest de eerste set. Hij speelt wisselvallig, maakt te veel fouten en slaat te vaak dubbele fouten. Hoewel Van de Zandschulp een keer terug brak, verliest hij de eerste set kansloos met 2-6.

Achterstand

Het stralende zonnetje in Londen kan Van de Zandschulp niet helpen. Hij kijkt al vroeg in de set een 4-1 achterstand aan. Ondanks twee breakpoints op de service van de Chinees, is het hem niet gelukt om zijn tegenstander te breaken.

Na regen komt... Brouwer en Van de Zandschulp

De eerste drie dagen van Wimbledon stonden in het teken van regen, regen, regen en daken die op de verkeerde momenten open of dak waren. Op die manier werd er tot en met woensdag einde middag amper tennis gespeeld, terwijl het schema de eerste dagen juist het drukst is.
Er stonden woensdag maar liefst 87 partijen ingeroosterd, maar bij lange na niet gespeeld. Dus loopt de organisatie achter op schema. Brouwer en Van de Zandschulp weten er alles van, want hun partij in de eerste ronde blijft maar verplaatst worden. Donderdag gaat het dan eindelijk gebeuren.
Brouwer neemt het in de eerste wedstrijd op court 1 op tegen Alexander Zverev. De qualifier mag zijn opwachtingen maken in een serieus stadion, want alleen het centre court is groter. Spelen in een stadion is voor Botic van de Zandschulp en Zhizhen Zhang pas weggelegd als ze ver komen.
picture

Wimbledon | Djokovic zonder grote problemen door naar derde ronde - winst op Thompson in 3 sets

Murray vs Tsitsipas

Van de Zandschulp en de Chinees mogen donderdag proberen een eerste stap te zetten op weg naar glorie. De kraker waar, zeker door de Britten, pas écht naar wordt uitgekeken, is Andy Murray tegen Stefanos Tsitsipas.
Murray rekent zichzelf tot de kanshebbers, Tsitsipas had de grootste moeite om Dominic Thiem te verslaan in de eerste ronde. Dat lukte pas via een match-tiebreak. En de beloning liegt er niet om… “Ik verwacht niet dat ook maar één van jullie donderdag voor mij juicht”, aldus Tsitsipas tegen het Londense publiek.
picture

Wimbledon | Tsitsipas ontdoet zich pas na match-tiebreak van Thiem - in tweede ronde tegen Murray

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 3 WIMBLEDON

De eerste partijen op een baan starten om 12:00 Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven.
Centre court
Broady - Ruud (4) - vanaf 14:30 uur
Cornet - Rybakina (3)
Murray - Tsitsipas (5)
Court 1
Zverev (19) - Brouwer - vanaf 14:00 uur
Stephens - Vekic (20)
Pegula (4) - Bucsa

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel