Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK-kwalificatie | Virusinfectie waart rond bij Nederlands elftal - De Ligt en Gakpo melden zich af

Kevin van Nunen

Geupdate 23/03/2023 om 10:23 GMT+1

Het Nederlands elftal heeft een flinke tegenvaller moeten incasseren in aanloop naar de start van de EK-kwalificatie. Het was al bekend dat Frenkie de Jong geblesseerd afhaakte voor het duel met Frankrijk, maar nu melden ook Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen zich in de ziekenboeg. Er waart een virus rond.

De Ligt kon namens Bayern München het Franse PSG nog nipt van scoren afhouden

Foto: Getty Images

De opdracht voor teruggekeerde bondscoach Ronald Koeman om de route naar het EK 2024 met een goed gevoel te beginnen, is er een flink stuk zwaarder op geworden. Niet alleen trapt Oranje af met een uitwedstrijd tegen Frankrijk, ook is de selectie getroffen door een griepgolf.
Er houdt in Zeist een virusinfectie huis, waarvan Botman, Gakpo, De Ligt, Veerman en Verbruggen het slachtoffer zijn geworden. Dit vijftal is inmiddels onderweg terug naar huis, in de hoop het virus op die manier te beteugelen zodat het de overige spelers niet treft.

Gravenberch, Scherpen en De Vrij als vervangers

De Jong (bovenbeen) en Steven Bergwijn (knie) kwamen vanwege hun fysiek ongemak al niet eens afgereisd naar Zeist en daar komt nu een vijftal afwezigen bovenop. Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen en Stefan de Vrij zijn de drie opgeroepen vervangers.
Na de wedstrijd in het Stade de France van vrijdag wordt de samenstelling van de selectie van Oranje opnieuw bekeken. Behalve tegen Frankrijk wordt ook gespeeld tegen Gibraltar. Die wedstrijd staat voor maandag op het programma en wordt gespeeld in De Kuip.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie