Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Qatar 2022 | Budweiser doet 75 miljoen euro aan bier cadeau aan nieuwe wereldkampioen

Menno Waebeke

Geupdate 21/11/2022 om 13:58 GMT+1

Budweiser gaat de 75 miljoen euro aan bier, die speciaal was geleverd voor het WK voetbal in Qatar, cadeau doen aan de aanstaande wereldkampioen. Kort voor het toernooi besloot de WK-organisatie dat de verkoop van bier in het stadion verboden werd.

Het bier van Budweiser werd speciaal voor het WK gepersonaliseerd met een aparte verpakking.

Foto: Getty Images

"Nieuwe dag, nieuwe tweet. Het winnende land krijgt de Buds", zo klinkt het op de officiele Twitter-pagina van biermerk Budweiser. Het Amerikaanse bedrijf is een van de grote sponsoren van de FIFA, maar mag tijdens het WK plots geen bier meer verkopen in het stadion.
Resultaat van de beslissing is dat 75 miljoen euro aan bier, dat speciaal voor het WK was geproduceerd, een nieuwe eigenaar nodig heeft. Budweiser heeft nu dus besloten om al de biertjes cadeau te doen aan het land dat op 18 december 2022 in Lusail wereldkampioen wordt.

Rechtszaak tegen FIFA

Het opmerkelijke, last-minute besluit van de FIFA is een doorn in het oog van de bierproducent. Budweiser heeft al een aantal jaar een exclusief contract afgesloten met de wereldvoetbalbond. De verwachting is nu dat er een rechtszaak wordt aangespannen tegen de FIFA wegens het schenden van het contract.
Budweiser reikt nog wel na elke wedstrijd een man-of-the-match-trofee uit. In het openingsduel tussen Qatar en Ecuador was het Enner Valencia die met twee goals de prijs opeiste.

Waar volg je het WK-nieuws?

Al het nieuws rondom het Nederlands elftal en het WK voetbal in Qatar volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie