Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Vos gaat niet van start in Hel van het Noorden wegens positieve coronatest

Kevin van Nunen

Geupdate 16/04/2022 om 10:17 GMT+2

Marianne Vos kan bij de tweede editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen helaas geen gooi doen naar de overwinning. De renster van Jumbo-Visma kreeg ’s ochtends vlak voor vertrek bericht van een positief afgelegde coronatest, waardoor er een streep ging door haar deelname.

Vos wilde dolgraag Parijs-Roubaix winnen, maar testte positief op corona

Foto: Getty Images

Vos finishte vorig jaar als tweede tijdens de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen en had haar voorjaar deels afgestemd op de tweede editie. Daarom ging ze vorige week bijvoorbeeld niet van start tijdens de Amstel Gold Race.
Ondanks het richten van al haar pijlen op de helleklassieker, moet er voor de start helaas al een streep door de naam van Vos. Dit vanwege een positieve coronatest, waardoor ze geen toestemming krijgt om op te stappen, nog los van de consequenties voor haar gezondheid.
picture

Parijs - Roubaix | Samenvatting van de eerste keer met vrouwen over de kasseien

Van Aert

Corona is een behoorlijke spelbreker voor Jumbo-Visma tijdens deel twee van het voorjaar, want recent werd ook Wout van Aert getroffen door het virus. Hij testte positief en moest de Ronde van Vlaanderen missen waarvoor hij de grote favoriet was.
Van Aert is wel van plan om op te stappen voor Parijs-Roubaix, maar of hij nog in topconditie verkeert, zal pas tijdens de koers over de kasseien blijken. De Belg start naar verluidt in een vrije rol, ook om ploegmaten bij te staan, en ziet wel hoe ver hij komt.
Voor Vos was zelfs dat helaas onmogelijk.

WAAR KIJK JE?

Dit hele weekend staat in het teken van Parijs-Roubaix. Wil je precies weten waar je zaterdag terecht kunt voor de dameskoers en een dag later voor de mannen, dat kun je allemaal hier terugvinden. Een ding is zeker, je hoeft geen enkele kassei te missen op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie