Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour Women | Kool overleeft valpartijen en verslaat mentor Wiebes in openingsrit

Menno Waebeke

Geupdate 09/02/2023 om 15:50 GMT+1

Charlotte Kool heeft de openingsteappe van de UAE Tour Women op haar naam geschreven. De 23-jarige sprinter van Team DSM was in Dubai net wat sneller dan haar oud-ploeggenoot Lorena Wiebes. Kool brak vorig seizoen definitief door met een overwinning in de Simac Ladies Tour. Ze is tevens de eerste leider in de Verenigde Arabische Emiraten.

UAE Tour Women | Kool overleeft valpartijen en verslaat mentor Wiebes in openingsrit

In de openingsetappe van deze UAE Tour Woman trokken de renners van Port Rashid naar Dubai Harbour. Over de biljartvlakke wegen waren alleen waaiers een gevaar voor de sprintersploegen en die kwamen er dan ook. Onder anderen Hannah Barnes en Thalita de Jong verloren tijdelijk de aansluiting met het peloton, maar alle favorieten keerden weer terug.
Tijdens de sprintvoorbereiding was het waaiergevaar verdwenen, maar kwam er een ander probleem om de hoek kijken. Het onrustige peloton zorgde voor een vervelende valpartij op vier kilometer van de meet. Twee kilometer later ging het opnieuw mis toen midden in het peloton een aantal vrouwen onderuit gingen.

Lead-out verslaat kopman

Charlotte Kool en Lorena Wiebes waren de laatste kilometers wel goed doorgekomen en vormden daardoor gelijk de twee favorieten voor de zege in Dubai. Kool was afgelopen seizoen nog de vaste lead-out van Wiebes bij Team DSM, maar laatstgenoemde maakte de overstap naar Team SD Worx.
Regerend Europees kampioen Wiebes ging als eerste de sprint aan, maar zag in haar ooghoek de 23-jarige Kool hard op komen uit het wiel van de Italiaanse Chiara Consonni. Kool ging erop en erover en kon zo aan de meet haar eerste zege van het seizoen vieren.
picture

UAE Tour vrouwen | Interview met Charlotte Kool na etappe 1

Waar kijk je?

Kijk elke etappe van de UAE Tour Woman live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie