Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Wielrennen | Van Vleuten tijdens de koers teruggefloten vanwege 'te oranje' snelpak

Pim Verhoeven

Geupdate 24/09/2022 om 11:32 GMT+2

Annemiek van Vleuten kent een vreemd wereldkampioenschap. De valpartij in de mixed relay. Een gebroken elleboog, maar toch starten in de wegrit om vervolgens teruggefloten te worden door de wedstrijdleiding omdat haar snelpak 'te oranje' zou zijn. Tsja, hoe los je dat op tijdens het fietsen..

WK Wielrennen | Van Vleuten teruggeroepen door wedstrijdleiding vanwege te oranje shirt

Van Vleuten had gekozen om haar tijdritpak aan te doen tijdens de wegrit. De aerodynamica van zo'n pak uit één stuk kan veel energie schelen op een lange koers. Alleen is de opmaak en de kleur van dit pak anders dan het 'normale' wegshirt van de Nederlandse ploeg. De rug van Van Vleuten kleurde in het tijdritpak volledig oranje en volgens de wedstrijdleiding was dit te verschillend vergeleken met haar ploeggenotes.
picture

WK wielrennen | Ongelooflijk! Ondanks breuk in elleboog - Van Vleuten wordt wereldkampioene

Meeluisteren

Het gesprek met ploegleider Loes Gunnewijk was te beluisteren met de live beelden.
Van Vleuten dacht dat ze nog een ander snelpak in de auto had liggen, maar de ploegleider moest dat ontkennen. 'Tsja, naakt is ook geen optie' was de reactie van Van Vleuten terwijl ze haar schouders ophaalde. De oplossing was het aantrekken van het standaard wielershirt over haar tijdritpak heen. Niet ideaal qua warmte en aerodynamica.
picture

WK wielrennen | Bekijk samenvatting om te zien hoe Van Vleuten het onmogelijke presteert

Finale

Achteraf maakte het blijkbaar allemaal niet uit, want Annemiek van Vleuten liet in de finale van de wegrit zien dat niks onmogelijk is.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie