Van Vleuten had gekozen om haar tijdritpak aan te doen tijdens de wegrit. De aerodynamica van zo'n pak uit één stuk kan veel energie schelen op een lange koers. Alleen is de opmaak en de kleur van dit pak anders dan het 'normale' wegshirt van de Nederlandse ploeg. De rug van Van Vleuten kleurde in het tijdritpak volledig oranje en volgens de wedstrijdleiding was dit te verschillend vergeleken met haar ploeggenotes.

WK wielrennen | Ongelooflijk! Ondanks breuk in elleboog - Van Vleuten wordt wereldkampioene

Meeluisteren

Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | Kopecky baalt nog altijd van winst Van Vleuten - “Ik had moeten reageren”
06/10/2022 OM 08:53
Het gesprek met ploegleider Loes Gunnewijk was te beluisteren met de live beelden.
Van Vleuten dacht dat ze nog een ander snelpak in de auto had liggen, maar de ploegleider moest dat ontkennen. 'Tsja, naakt is ook geen optie' was de reactie van Van Vleuten terwijl ze haar schouders ophaalde. De oplossing was het aantrekken van het standaard wielershirt over haar tijdritpak heen. Niet ideaal qua warmte en aerodynamica.

WK wielrennen | Bekijk samenvatting om te zien hoe Van Vleuten het onmogelijke presteert

Finale

Achteraf maakte het blijkbaar allemaal niet uit, want Annemiek van Vleuten liet in de finale van de wegrit zien dat niks onmogelijk is.

WAAR KIJK JE?

Elke seconde van het WK wielrennen in Australië is live te zien op Eurosport en reclamevrij te streamen via discovery+. Een week lang kun je elke ochtend genieten van de beste wielrenners ter wereld die om de regenboogtrui strijden.
Wereldkampioenschappen
WK wielrennen | “Ik zit fout en had het anders moeten aanpakken” - Eerste reactie Van der Poel
27/09/2022 OM 12:32
Wereldkampioenschappen
Kop over Kop over het WK | Traksel hekelt vingertje Evenepoel - “Niet passend"
27/09/2022 OM 12:07