Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Ook titelverdediger Frenzel op Noordse combinatie test positief

Mathieu Hilgersom

Geupdate 04/02/2022 om 17:37 GMT+1

De Noordse combinatie raakt door positieve coronatests mogelijk drie van zijn kanshebbers kwijt. Nadat donderdag Jarl Magnus Riiber besmet bleek met het virus, ondergingen een dag later titelverdediger Eric Frenzel en zijn landgenoot Terence Weber hetzelfde lot.

De deelname van Eric Frenzel is in gevaar na een positieve coronatest

Foto: Getty Images

Frenzel won goud in 2014 en 2018. Bovendien zegevierde hij vier jaar geleden met Duitsland tijdens de team relay. Hij moet nu twee negatieve tests laten zien om alsnog mee te kunnen doen in Peking. Hetzelfde geldt voor Weber.

Hopeloze situatie

Ook de Noor Riiber heeft het slechte nieuws over zijn rivalen gehoord. “Het is bizar dat de beste atleten in isolatie zitten. Vermoedelijk hebben we het opgelopen tijdens de laatste wereldbeker in Seefeld. Het is een hopeloze situatie.”

De grote favoriet voor goud vindt dat het onderdeel verplaatst moet worden. “Met zoveel infecties is het beter om de Noordse combinatie te verplaatsen naar het einde van de Spelen zodat de beste atleten kunnen meedoen. Het doet pijn dat de Olympische Spelen al gaan beginnen.”

Drie medailles op het spel

Er staan tijdens de Olympische Spelen drie gouden medailles in de Noordse combinatie op het spel, vanaf woensdag 9 februari. Twee medailles zijn gereserveerd voor de individuele wedstrijd, waarbij het verschil wordt gemaakt door schansspringen vanaf de kleine of grote schans gevolgd door een langlaufwedstrijd van 10 kilometer. Ook is er een teamwedstrijd, waarbij wordt gesprongen vanaf de grote schans gevolgd door 5 kilometer langlaufen.

Het aantal positieve coronatests op de Olympische Spelen loopt inmiddels gestaag op. Gelukkig blijft dit onheil TeamNL vooralsnog bespaard.
picture

Ruka | Riiber eerste winnaar van het seizoen op de noordse combinatie

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie