Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Vijfde coronageval binnen TeamNL wederom bij de roeiploeg

Pim Verhoeven

Geupdate 25/07/2021 om 02:29 GMT+2

Josy Verdonkschot, coach van de Nederlandse roeiploeg, heeft zaterdagavond een positieve uitslag van zijn eerder afgelegde coronatest ontvangen. Hij is het vijfde coronageval binnen TeamNL en de derde binnen de Nederlandse roeipoeg.

Stef Broenink en Melvin Twellaar in de dubbel skiff tijdens hun olympische kwalificatie van Tokyo 2020

Foto: Getty Images

"Het wegvallen van de coach heeft op dit moment geen invloed meer. Mijn vertrouwen in mijn staf en mijn sporters is eindeloos. Zij zullen dit karwei afmaken", aldus Verdonkschot aan de NOS. "Ons programma zit goed in elkaar, we weten van elkaar wat we kunnen en moeten doen."
De atleten en andere stafleden die met Verdonkschot in 'close contact' zijn geweest mogen door op de Olympische Spelen, maar wel onder streng toezicht. Zo zijn er aparte hotelkamers ingericht voor deze gevallen en moeten de coronatesten uiteraard negatieve uitslagen laten zien.
Ook chef de Mission Pieter van den Hoogenband reageerde op het nieuws.
"Natuurlijk incasseren we een teleurstelling, maar ik zie de afgelopen dagen alleen maar sporters en staf die vastberaden doorgaan met hun grote doel"
"Hij parkeert zijn eigen emotie, had een plan en weet dat zijn sporters in goede handen zijn."

Eerdere coronagevallen

Eerder werd al bij Skateboardster Candy Jacobs, Taekwondoka Reshmie Ooging, roeier Finn Florijn en een ander staflid van de roeiploeg het coronavirus vastgesteld.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie