"Het wegvallen van de coach heeft op dit moment geen invloed meer. Mijn vertrouwen in mijn staf en mijn sporters is eindeloos. Zij zullen dit karwei afmaken", aldus Verdonkschot aan de NOS. "Ons programma zit goed in elkaar, we weten van elkaar wat we kunnen en moeten doen."
De atleten en andere stafleden die met Verdonkschot in 'close contact' zijn geweest mogen door op de Olympische Spelen, maar wel onder streng toezicht. Zo zijn er aparte hotelkamers ingericht voor deze gevallen en moeten de coronatesten uiteraard negatieve uitslagen laten zien.
Ook chef de Mission Pieter van den Hoogenband reageerde op het nieuws.
Tokio 2020
Roeien - Tokio 2020 - Olympische hoogtepunten
30/07/2021 OM 13:12
"Natuurlijk incasseren we een teleurstelling, maar ik zie de afgelopen dagen alleen maar sporters en staf die vastberaden doorgaan met hun grote doel"
"Hij parkeert zijn eigen emotie, had een plan en weet dat zijn sporters in goede handen zijn."

Eerdere coronagevallen

Eerder werd al bij Skateboardster Candy Jacobs, Taekwondoka Reshmie Ooging, roeier Finn Florijn en een ander staflid van de roeiploeg het coronavirus vastgesteld.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Het roeitoernooi zit erop: hoe heeft de Nederlandse ploeg gepresteerd?
30/07/2021 OM 09:35
Tokio 2020
Ontknoping mannen 4 zonder
30/07/2021 OM 09:14