Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | "Ik zei het je toch" - Alcaraz onthult bericht van Kyrgios na finale

Maurits ten Kate

Geupdate 12/09/2022 om 16:09 GMT+2

US Open-kampioen Carlos Alcaraz heeft onthuld dat Nick Kyrgios hem een ​​bericht stuurde via Instagram na zijn triomf in New York. De Australiër verwees in dat bericht naar zijn winnende tip in een Eurosport-enquête op Instagram voorafgaand aan de US Open, waarin hij de jonge Spanjaard tipte als winnaar van het toernooi.

Carlos Alcaraz

Foto: SNTV

Bij die Eurosport-poll voorspelde Kyrgios een overwinning van de Spanjaard. "Kies je US Open-winnaar", zei de post: "Je kunt er maar één kiezen!" Als je de reacties naast de post geloofde, was 22-voudig Grand Slam-winnaar Rafael Nadal de favoriet in New York.
Maar niet voor Kyrgios. De Wimbledon-finalist deelde de afbeelding in zijn verhaal en antwoordde: "Alcaraz." In plaats van Daniil Medvedev of 22-voudig Grand Slam-winnaar Nadal koos de Australiër de jonge Spanjaard als winnaar van het toernooi in New York.
Alcaraz won inderdaad en werd daarmee ook de jongste Grand Slam-winnaar met 19 jaar en 129 dagen sinds Rafael Nadal, die in 2005 met zijn 19 jaar en drie dagen Roland Garros won. Daarnaast is Alcaraz door zijn zege nu ook de jongste speler ooit die bovenaan de wereldranglijst staat.
picture

Nick Kyrgios ziet Carlos Alcaraz als een van de favorieten voor de titel in New York.

Foto: Eurosport

"Ik heb het je gezegd"

"Ik heb niet het hele bericht gelezen", zei de Spanjaard tijdens de persconferentie na zijn wedstrijd. "Maar ik las dat hij zei: 'Ik heb het je toch gezegd", aldus een lachende Spanjaard.
Na afloop was het Spaanse wonderkind blij, maar ook ambitieus. Hier heb ik van gedroomd als kind. Het is iets waar ik heel hard voor heb gewerkt samen met mijn team en mijn familie.
Voor nu ga ik genieten van dit moment, maar tuurlijk ben ik hongerig naar meer. Ik wil nog jaren in de top blijven."
picture

US Open | Alcaraz beleeft doorbraak in New York en pakt naast eerste Slam ook nummer 1-positie

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie