De gevolgen van Djokovic’ besluit om geen vaccin te nemen laten zich al flink voelen. Zo werd hij door Australië gedeporteerd en bleek het nog een hele klus om een beetje terug in het tennisritme te komen, waardoor hij de nummer één-positie op de ATP-ranglijst inmiddels heeft moeten afstaan aan Daniil Medvedev.
Gelukkig voor de Serviër lijken er betere tijden op komst, nu de ergste schrik voor corona voorbij lijkt, de cijfers dalen en landen hun regels weer versoepelen. Ook Frankrijk valt in die categorie. Per 14 maart wordt geen coronapaspoort meer verlangd, terwijl Roland Garros pas 22 mei van start gaat.

Tennis | "Djokovic staat er op dit moment het beste voor" - McEnroe over de 'GOAT-discussie'

Roland-Garros
Legends' Voice | "In 1982 was er geen Wilander-hype zoals nu met Alcaraz" - Mats Wilander
35 MINUTEN GELEDEN

Voorbereiding

Dit betekent ook dat Djokovic ter voorbereiding kan deelnemen aan het prestigieuze graveltoernooi van Monte Carlo, dat wordt gespeeld tussen 9 en 17 april. Eerder kondigde Frankrijk nog een soort kruistocht aan tegen ongevaccineerden, maar gelukkig gaat het inmiddels op alle fronten beter.
Dit biedt Djokovic de gelegenheid om bij titelprolongatie weer op gelijke hoogte te komen met Rafael Nadal, die tijdens de Australian Open zijn 21ste Grand Slam-overwinning vierde. Djokovic kreeg tijdens de US Open 2021 als eerste de kans om zijn totaal naar 21 te tillen, maar verloor in de finale van Medvedev.

Tennis | Djokovic na extreme woedeaanval Zverev - "Ik heb in verleden ook fouten gemaakt"

Wimbledon

Behalve Roland Garros lijkt Djokovic ook toegelaten te worden tot Wimbledon, dat eind juni van start gaat. Het had en heeft er alle schijn van dat de Britse overheid alle tennissers toelaat, los van hun vaccinatiestatus, om deel te nemen aan de Grand Slam op het heilige gras.
Een tripje naar de Verenigde Staten wordt voorlopig een veel moeilijker verhaal, waardoor Djokovic niet kan meedoen aan de hoog aangeschreven toernooien van Indian Wells en Miami. Ook voor deelname aan de US Open (eind augustus) staat het stoplicht voorlopig op rood, maar dat is nog ver weg.
Roland-Garros
Roland Garros | "Leuk voor het publiek, zwaar voor de spelers" - Alex Corretja over avondpartijen
EEN UUR GELEDEN
Roland-Garros
Roland Garros | "Revanchegevoelens maken van Novak Djokovic de favoriet" - Mats Wilander
21 UUR GELEDEN