Premium
Tennis

Taylor Fritz - Rafael Nadal

04:53:00

Herhaling
Speelschema dag 10 - hoe laat zorgen Nadal en Kyrgios voor spektakel, wat kan Halep?
Ivanovski slaat op matchpoint toe met imitatie van underarm serve Kyrgios
"Mijn zoon doet Nadal graag na om mij te irriteren” - Djokovic over streken Stefan
Grote schrik op centre court als Sinner onderuit gaat en naar zijn enkel grijpt
Dit liveblog wordt bijgewerkt vanaf een uur of 14:00 uur, als de eerste halve finale van start gaat. Wellicht krijg je ook voor die tijd al een update, maar vanaf het moment dat er word getennist hoef je echt niets meer te missen!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Nadal trekt aan langste eind!

Hoe hij het doet, doet hij het… want hij krijgt het voor elkaar: ondanks problemen met de buikspier, opgelopen in de eerste set, staat Nadal in de halve finale van Wimbledon. Hij knokt zich in vijf lange sets voorbij Fritz, door de match-tiebreak in zijn voordeel te beslissen. Wat hebben we gezien? Een ongelooflijke partij. Er is nu een halve finale tussen Nadal en Kyrgios op komst.

Vijfde set bij Nadal - Fritz!

Het gaat vliegensvlug in de vijfde set, want het staat inmiddels 2-2. De vijfde set inderdaad... Nadal moest 'overwerken', maar trok de vierde set in 7-5 alsnog naar zich toe en dus staat het weer gelijk. Op dit moment zowel in sets als in games.

Kyrgios naar halve finale

Terwijl Fritz en Nadal bezig zijn aan een slijtageslag en omstebeurt de fysio op de baan roepen, plaatst Kyrgios in dik twee uur voor de halve finale. Met uitzicht op meer...? Wie het weet, mag het zeggen. Hoe dan ook, Kyrgios zit bij de laatste vier!

Fritz pakt de derde set

Het gaat op en neer, over en weer. Het ene moment lijkt Nadal er doorheen te komen, het andere moment vraat hij weer om de fysio. Of Fritz, die blijkbaar ook niet helemaal okselfris is. Tussendoor wordt er getennist en op hoog niveau ook! Toch is het Fritz die de derde set pakt en dus goede zaken doet.

Nadal maakt gelijk in sets

Een medische time-out en een gebaar van zijn vader in de trant van 'stop er maar mee, jongen', maar Nadal wil van geen opgeven weten en wint een tiebreak terug door een break te plaatsen in zijn jacht op verovering van de tweede set. Het laatste punt mag er zijn!

Kyrgios wint ook tweede set

Geen moment van verslapping bij Kyrgios, die voorlopig de betere is in zijn kwartfinale tegen Garin. De Australiër pakt de tweede set met 6-3 en lijkt, laten we voorzichtig blijven, op weg naar een stap richting het onbekende: de halve finale!

Medische time-out Nadal

De partij tussen Nadal en Fritz is eventjes onderbroken geweest. Nadal vroeg een medische time-out aan om zich te laten behandelen. Het lijkt erop dat hij kampt met een buikspierblessure. Hij tennis wel verder, richting de ontknoping van de tweede set.

Eerste sets gespeeld

Waar Nadal goed begin, maar de eerste set moet inleveren... doet Kyrgios precies het tegenovergestelde. Hij maakte geen punt in de eerste twee games, maar slaagde er sindsdien in om het gevaar van Garin te beteugelen. Een break op love levert de eerste set op!

Nadal en Kyrgios zijn begonnen

De kwartfinales met Nadal en Kyrgios zijn gestart. Terwijl Nadal goed begon met een break heeft Kyrgios in de eerste twee games nog geen punt gemaakt!

Rybakina doet het ook

Alja Tomljanovic bood één set lang weerstand, maar daarna nam Elena Rybakina het heft in handen. Om het niet meer kwijt te spelen. Ook zij moest op het einde een kleine omweg nemen, maar de finish werd bereikt. 4-6 6-2 6-3 en voor het eerst staat een tennisser uit Kazachstan in de halve finale van een Grand Slam!

Halep wint met kwartiertje vertraging

Het leek in drie kwartier gedaan, maar toen liep Halep vast. Zenuwen? Ze heeft de situatie gelukkig net op tijd onder controle. Van 5-1 naar 5-4… naar 6-4, setwinst, de overwinning en de halve finale! Terecht bovendien. Halep maakte amper fouten en dicteerde de rally’s. De Roemeense is helemaal terug.

Eerste set voor Halep

Halep komt het sterkst uit de startblokken en trekt de opgebouwde marge over de streep. Ze legt Anisimova met 6-4 langs de meetlat in de eerste set.

Djokovic

Novak Djokovic en Cameron Norrie zijn al zeker van een optreden in de halve eindstrijd, waarmee de gedroomde finale nog altijd tot de mogelijkheden behoort. Het zou toch prachtig zijn om Djokovic en Nadal na hun partij op Roland Garros in de finale in Londen opnieuw head to head te zien gaan?
Er zijn nog wel enkele drempels die genomen moeten worden. Taylor Fritz zet je niet zomaar aan de kant, zo zal ook Nadal beseffen. En wie weet moet hij daarna Kyrgios wel weer in toom zien te houden. Als de Australiër tenminste afrekent met Cristian Garin en gevrijwaard blijft van schouderproblemen.

Wimbledon | Djokovic is op tijd wakker en verslaat Sinner alsnog in vijfsetter

Halep

Bij de vrouwen is de bekendste naam die van Simona Halep. De Roemeense is er weer helemaal bovenop en voelt zich in haar sas op het heilige gras. Halep begint dan ook als favoriete aan haar halve finale tegen Amanda Anisimova, maar een favorietenrol zegt bij de vrouwen lang niet altijd alles. Dit blijkt wel uit het feit dat Halep de enige overgebleven Grand Slam-winnares is. En we zitten nog maar bij de laatste acht.
De andere halve finale is een twist tussen Alja Tomljanovic en Elena Rybakina.

Wimbledon | Maria naar laatste vier na aantrekkelijk Duits onderonsje met Niemeier

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42