Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wimbledon | Mis dankzij discovery+ werkelijk geen bal op het heilige gras in Londen

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 27/06/2022 om 11:39 GMT+2

Als je bent bijgekomen van Roland Garros mag het vizier gericht op Wimbledon! Alle partijen worden tussen maandag 27 juni en 10 juli live uitgezonden door Eurosport en discovery+. Nadal, Djokovic en Alcaraz binden weer de strijd aan, terwijl Swiatek ook met een schuin oog Serena Williams in de gaten houdt. Wat kunnen de Nederlanders Van de Zandschulp, Griekspoor en debutant Van Rijthoven?

Nadal is weer pijnvrij - precies op tijd voor de start van Wimbledon

Foto: Getty Images

Het gravel is alweer enkele weken verruild voor grastennis en er wordt toegewerkt naar de climax. Die climax bestaat natuurlijk twee weken lang uit Wimbledon, de Grand Slam die bij het grote publiek nog altijd het meest losmaakt. Het heilige gras in Londen blijft tot de verbeelding spreken. En terecht natuurlijk.
Bijzonder aan deze editie van Wimbledon is dat de Belarussen en Russen – dus ook nummer één van de wereld Daniil Medvedev – zijn uitgesloten van deelname en daar is niet iedereen het mee eens, ook de ATP en WTA niet. Vandaar dat in reactie hierop werd besloten om geen rankingpunten uit te delen, waardoor nóg meer dan anders de eer op het spel staat.
picture

Roland Garros | “Het is beter als je niet weet hoeveel injecties” - Nadal speelde met verdoofde voet

Het eergevoel van Rafael Nadal zorgt ervoor dat hij jaagt op zijn 23ste Grand Slam-overwinning, terwijl Novak Djokovic vastberaden is om zijn titel te prolongeren. Zeker nu het nog altijd zeer onduidelijk is of hij mag meedoen aan de US Open.
Dit kan voor Djokovic zomaar alweer de laatste kans zijn om dit kalenderjaar nog een Grand Slam te winnen. Ondertussen is wonderkind Carlos Alcaraz er sinds Roland Garros alleen maar meer van overtuigd geraakt dat hij een major op zijn naam schrijft, Wimbledon 2022 wellicht? De helaas geblesseerde Alexander Zverev kan hem de voet niet dwarszetten.
picture

Roland Garros | “Ik moest wennen, dit smaakt naar meer” - Van de Zandschulp over duel met Nadal

Nederlanders

Er zijn bij de mannen maar liefst drie Nederlanders vertegenwoordigd in het enkelspel. Botic van de Zandschulp is als 21ste geplaatst en heeft in Londen – net als in Parijs – dus een beschermde status. Gezelschap krijgt hij in de vorm van ‘vaste kompaan’ Tallon Griekspoor en debutant Tim van Rijthoven, die een wildcard kreeg van de organisatie na zijn sublieme toernooiwinst in Rosmalen.
De Nederlanders willen niet voor elkaar onderdoen en stuwen elkaar naar een hoger niveau – en hopelijk verder in het toernooi. Bij de vrouwen hoopt Arantxa Rus weer eens een tweede ronde te behalen, want dat is op een Grand Slam alweer een tijdje geleden. De loting van het oranje kwartet had stuk voor stuk slechter gekund, dus wie weet.
Vergeet ook niet de toppers in het dubbelspel: Jean-Julien Rojer verkeert nog altijd op een roze wolk sinds zijn overwinning op Roland Garros, net als Wesley Koolhof trouwens en ook Matwé Middelkoop staat weer aan het vertrek. Net als Diede de Groot, Aniek van Koot, Sam Schröder en Niels Vink in het rolstoeltoernooi.
picture

Roland Garros | Swiatek bevestigt nummer één positie, wint finale in Parijs met 6-1 6-3

Vrouwen

Bij de vrouwen zijn bijna alle ogen weer gericht op Iga Swiatek. De heerseres hoopt nu een Grand Slam buiten Parijs te winnen en zet haar zinnen op een Wimbledon-triomf. Niemand lijkt de Poolse te kunnen stoppen, al mag je de terugkerende Serena Williams natuurlijk nooit zomaar uitvlakken. De 43-jarige Serena hoopt nog steeds die bijzondere 24e Grand Slam te winnen. Gaat het haar eindelijk lukken?
Net als tijdens Roland Garros duren de dagen ook op Wimbledon lang, omdat er tot ’s avonds laat wordt getennist. Eurosport en discovery+ zijn er dagelijks van de eerste tot en met de laatste bal bij, dus je hoeft werkelijk niets te missen!
Het commentaar wordt de komende twee weken verzorgd door onder meer Abe Kuijl, Krijn Schuitemaker en Robbert Reimering.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie