Vandaag de verkiezing: ‘Wielrenner van het jaar’
Stemmen kan onderaan de pagina!
Tadej Pogacar (Team UAE-Emirates)
Dat Tadej Pogacar een groot talent was, zagen we vorig jaar al tijdens de Vuelta waar hij drie etappes won en eindigde op de derde plaats in het klassement. Dat hij dit jaar echter zo sterk zo zijn, hadden maar waarschijnlijk maar weinig mensen verwacht. Na zeges in Laruns en op le Grand Colombier leek de jonge Sloveen tweede te worden achter zijn landgenoot Primoz Roglic, maar op de voorlaatste dag deed hij het onmogelijke. Pogacar vermorzelde de overige renners tijdens de klimtijdrit op La Planche des Belles Filles en pakte toch nog het geel.

Tour de France | De legendarische overwinning van Tadej Pogacar op La Planche des Belles Filles

Wielrennen
Wielrennen | “Ik had mijn ogen dicht” - Van Aert weet niet of hij Amstel Gold Race echt won
27 MINUTEN GELEDEN
Wout van Aert (Jumbo-Visma)
Wout van Aert maakte dit jaar zijn comeback op de weg, na zijn nare valpartij tijdens de Tour de France van 2019, en was beter dan ooit. De Belg won Strade Bianche, Milaan-Sanremo en een etappe in de Dauphiné, maar was op zijn sterkst tijdens de Tour. Van Aert won de vijfde etappe en de zevende etappe na twee sprints, maar liet zien veel meer aan te kunnen. Tijdens de zwaarste etappes van de Tour verrichte van Aert beulswerk voor zijn kopman Primoz Roglic en kon hij veel langer mee dan verwacht.

Strade Bianche | Wout van Aert zegeviert in straten van Siena

Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
Hoewel het voor Primoz Roglic op pijnlijke wijze mis ging in de Tour de France, was het zeker geen slecht jaar voor de Sloveen. Roglic won de Tour de l'Ain, het Sloveens kampioenschap, een etappe in de Dauphiné, een etappe in de Tour de France, Luik-Bastenaken-Luik en was de sterkste in de Vuelta. In de ronde van Spanje won Roglic maar liefst vier etappes, pakte hij het eindklassement en won hij ook nog eens het puntenklassement.

La Vuelta | De laatste kilometer van de etappe 10

WIE VOND JIJ DE WIELRENNER VAN HET JAAR?
Stem hier op de andere categorieën:
Tour de France
Tour de France | “Als ik zie hoe ik train, ben ik weer de oude Dylan” - Groenewegen ruikt kansen
4 UUR GELEDEN
Giro d'Italia
Giro 2022 | Kelderman deelt kopmanschap Giro met Hindley en Buchmann
GISTEREN OM 10:23