Premium
Tennis

Adrian Mannarino - Gijs Brouwer

02:11:04

Herhaling
Preview Nederlanders - Van de Zandschulp vindt vorm, Van Rijthoven is weer fit
Serena, prijzengeld, ballen - vijf verhaallijnen om in de gaten te houden in New York
Williams als superster gehuldigd, speelt in speciaal ontworpen jurkje
Mis bij laatste Grand Slam geen punt van Nadal, Medvedev en Nederlanders via discovery+
Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.
US Open
US Open | Alcaraz openhartig: "In de tweede set werd ik erg gespannen"
19 UUR GELEDEN

Brouwer doet het en wint!

Gijs Brouwer heeft een Grand Slam-debuut beleefd om te koesteren. Het lukte de vierde Nederlander op de US Open om direct de tweede ronde te halen. Brouwer won in drie sets van Adrian Mannarino, die vorige week nog het ATP-toernooi van Winston Salem op zijn naam schreef. 6-3 6-4 6-4 zijn de klinkende cijfers waarmee hij zich tot winnaar kroonde.

Brouwer via goed serveren naar winst tweede set

Het loopt tot dusver als een trein. Heeft Mannarino de afgelopen week in Winston Salem iets te veel van zijn fysieke gesteldheid gevergd? Hoe dan ook, dankzij stevig serveren zorgt Brouwer ervoor dat het ook weer niet al te spannend wordt. Vanaf 30-30 pakt hij hup ook de tweede set!

Mannarino gooit racket weg

Terwijl Mannarino bozer en bozer op zichzelf wordt, breakt Brouwer hem ook in de tweede set om een échte voorsprong te pakken. Hopelijk is dit wel gelijk de laatste keer dat er zo met rackets wordt gesmeten.

Brouwer pakt eerste set

Zo, zo.. Gijs Brouwer wint maar meteen zijn eerste set op een Grand Slam. Hij breekt Mannarino op het moment dat het spannend begint te worden en behoudt vervolgens zijn service op het moment dat dit het meest wordt verlangd. 6-3 voor de debutant!

Aardige start Brouwer

Het koste enige moeite, maar Brouwer weet ook zijn derde servicegame te winnen. Hij leidt met 3-2 in de eerste set tegen Mannarino, maar alles verloopt voorlopig op serve.

Griekspoor in de problemen

Coria lijkt vleugels te hebben gekregen en dendert door in de derde set. Hij breakt Griekspoor en lijkt op weg naar de tweede ronde, of kan Griekspoor zichzelf nog herpakken?

Fantastisch punt van Coria

Ai, Griekspoor geeft de tweede set uit handen, maar de manier waarop is fraai van Coria. De Argentijn zet met een fraaie winner de tweede set naar zijn hand.

Niet van lange duur

De voorsprong van Griekspoor is niet van lange duur. De 26-jarige Nederlander wordt op 4-3 teruggebroken. Inmiddels staat het 4-5 voor Coria.

Break Griekspoor!

Coria wordt dan eindelijk gebroken door de Nederlander. Griekspoor wint daarna ook zijn eigen servicegame en staat inmiddels 4-2 voor in de tweede set.

Opgave Baez

Ai, heel zuur voor Sebastien Baez. De Argentijn bood uitstekend partij aan Alcaraz, maar moet opgeven met een blessure. De Spanjaard gaat door naar de tweede ronde.

Set Coria

Die tiebreak komt er helaas niet, Coria breakt Griekspoor en pakt de eerste set van deze partij.

Griekspoor benut breakkansen niet

Drie keer krijgt Tallon Griekspoor de kans om Coria te breaken, maar drie keer laat hij die kans deze set liggen. De eerste set lijkt richting een tiebreak te gaan.

Alcaraz met pijn en moeite

De tweede set kost misschien nog wel meer moeite dan de eerste, maar Carlos Alcaraz worstelt zich door de set heen en pakt deze opnieuw met 7-5.

Geen breakpunten

Beide mannen behouden steeds hun service en dus gaat het gelijk op tussen Griekspoor en Coria. Het staat nu 3-2 voor de Argentijn, maar Griekspoor mag serveren.

Derde Nederlander van start

De derde Nederlander op deze US Open, Tallon Griekspoor, is van start in New York. Kan hij net als Van Rijthoven en Van de Zandschulp doorstoten naar de tweede ronde, dan moet hij wel winnen van Federico Coria.

Griekspoor op de baan

Tallon Griekspoor is inmiddels op de baan verschenen en gaat over een kleine tien minuten beginnen aan zijn eerste ronde tegen Federico Coria.

Vermakelijke partij

Er gebeurt voldoende in de partij tussen Alcaraz en Baez. Na een geweldige rally, gaat dit punt van de Spanjaard net uit. Het staat inmiddels 3-3 in de tweede set.

Vroege break

De tweede set lijkt Alcaraz een stuk beter in de wedstrijd te zitten. De Spanjaard breakt Baez al vroeg in de set en komt op 2-0.

Alcaraz heeft moeite met Argentijn

Carlos Alacaraz heeft alle mogelijke moeite met de Argentijn Baez. De nummer vier van de wereld ontloopt ternauwernood de tiebreak en pakt de eerste set met 7-5.

Swiatek wint eenvoudig

De Poolse begon sterk en trekt dat eigenlijk de hele partij door. Swiatek wint met 6-3, 6-0 van Paolini. Ook Alcaraz staat inmiddels op de baan.

Swiatek bezig

Nummer een van de wereld Iga Swiatek is begonnen aan haar wedstrijd tegen de Italiaanse Jasmine Paolini. In de eerste drie games lijkt ze goed bij de les te zijn. 2-1.

Achtergrond

De eerste dag van de US Open werd voor Nederland de dag van de vijfsetters. Zowel Tim van Rijthoven als Botic van de Zandschulp slaagde erin om na een lange partij aan het langste eind te trekken en zich te plaatsen voor de tweede ronde. Op grote schaal stelde het echter weinig voor, want in New York waren alle ogen gericht op Serena Williams.
Dankzij Serena’s overwinning wordt dat in de tweede ronde niet anders. Dinsdag op dag twee is het de beurt aan haar zus Venus, die mag meedoen op basis van een wildcard. Behalve Venus komen er nog meer grote namen in actie: wat te denken van Rafael Nadal, Carlos Alcaraz en Iga Swiatek?

US Open | Griekspoor heeft in eerste ronde behalve Coria ook naweeën corona als tegenstander

Raducanu

Naomi Osaka hoopt te bewijzen dat ze nog steeds een grote naam is, terwijl Emma Raducanu vastbesloten is om te bewijzen dat het predicaat ‘eendagsvlieg’ niet opgaat.
Bij de oranje supporters zijn de ogen vooral gericht op Tallen Griekspoor, die corona en de naweeën ervan achter zich hoopt te laten, terwijl het voor Gijs Brouwer al helemaal een heuglijke dag is… hij debuteert op een Grand Slam! Griekspoor speelt tegen Federico Coria, Brouwer neemt het op tegen Adrian Mannarino.
Bekijk het speelschema van de US Open dag twee

US Open | Fantastische opkomst van Serena Williams in uitgelaten en vol Arthur Ashe Stadium

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
US Open
US Open | "Hij zit pas op 60%" - Ferrero ziet nog genoeg ruimte voor verbetering bij Alcaraz
20 UUR GELEDEN
US Open
US Open | "Volwassen op en buiten de baan" - Wilander en Clijsters loven 'superprestatie' Alcaraz
20 UUR GELEDEN