Premium
Tennis

Tatjana Maria - Ons Jabeur

02:26:19

Herhaling
Controverse in dubbelspel! Duo Ram/Salisbury woedend na foute call Hawkeye
Niet-fitte Nadal weet zich in vijf zware sets voorbij Fritz te knokken
Kyrgios heeft slechts drie sets nodig voor eerste halvefinaleplek op Grand Slam
"Mensen zien ons nu als professionele atleten" - Diede de Groot over rolstoeltennis
Dit liveblog krijgt constant updates vanaf het moment dat er wordt gespeeld op het centre court. Dat is vanaf 14:30 uur. Natuurlijk houden we hier omheen het rolstoeltennis in de gaten voor updates!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Rybakina oppermachtig naar finale!

De in Moskou geboren Elena Rybakina, uitkomend onder de vlag van Kazachstan, staat in de finale van Wimbledon! Ze wint met 6-3 6-3 van Simona Halep en hoewel dat nog spannend klinkt, was Rybakina absoluut oppermachtig in haar partij tegen de Roemeense.

Tweede set spannender

Even leek het erop alsof Rybakina ook de tweede set supersnel naar zich toe zou trekken, maar Halep krijgt wat meer vat op de partij. De Roemeense komt terug van een break achterstand waardoor het er nu voor het eerst op lijkt dat we een wedstrijd hebben.

Eerste set Rybakina

Rybakina was niet af te stoppen tijdens de eerste set en met super-tennis sloeg ze zichzelf naar 6-3 en dus een voorsprong.

Rybakina schiet uit startblokken

Elena Rybakina heeft duidelijk de beste start in de tweede halve finale. Ze loopt supersnel uit naar 3-0. Simona Halep moet in de achtervolging!

Jabeur finaliste Wimbledon!

Ons Jabeur staat voor het eerst in de finale van een Grand Slam. Ze doet het uitgerekend op Wimbledon. De Tunesische laat in de derde set tegen haar barbecue-maatje en goede vriendin Tatjana Maria zien wie de beste van de tweede is. Jabeur zegeviert in 6-2 3-6 6-1!

Jabeur zet eerste stap

Vroeg in de derde set heeft Jabeur een break te pakken. Ze komt met 2-0 voor. We gaan de komende games zien wat de invloed van deze ontwikkeling gaat zijn. Als ze haar service behoudt, is ze halverwege...

Derde set!

En of Maria zich nog niet gewonnen geeft. De Duitse slaat stevig terug in de tweede set en pakt 'm ook daadwerkelijk, met 6-3. We krijgen dus een derde set om de eerste finaliste op Wimbledon aan te wijzen!

Maria geeft zich nog niet gewonnen

Maria is er nog niet klaar mee. Ze slaagt erin om breakkansen tegen te overleven en breekt daarna zelf door de service van Jabeur. Ze loopt zelfs uit naar 4-1 waarmee we lijken af te stevenen op een derde set.

Eerste set voor Jabeur

Jabeur legt op koers om de eerste Arabische tennisster in de finale van Wimbledon te worden! Ze pakt de eerste set uiteindelijk toch nog vrij rap, in 6-2. Perfecte timing voor een lovegame!

Break Jabeur

Het is Jabeur gelukt om een break te plaatsen, maar Maria geeft nog altijd niet veel toe. Het staat 4-2 voor de Tunesische, maar na een halfuur tennis is de eerste set nog lang niet gespeeld.

Vriendinnen begonnen aan halve finale

We zijn gestart! De inzet van het duel tussen Maria en Jabeur is een plek in de halve finale. De Duitse is begonnen met serveren. Houdt de vriendschap stand?

Halep

Daags na de kwartfinale staat voor Simona Halep (winnares van Wimbledon 2019) en Elena Rybakina alweer de halve finale op het programma. Daar is goed over nagedacht. De winnaars van de kwartfinales van woensdag treffen donderdag elkaar, terwijl Ons Jabeur en Tatjana Maria elkaar treffen in de andere halve eindstrijd.

Wimbledon | Maria naar laatste vier na aantrekkelijk Duits onderonsje met Niemeier

Vriendinnen

Bijzonder genoeg zijn Jabeur en Maria goede vriendinnen van elkaar. Jabeur speelt regelmatig met de kinderen van Maria, die de Tunesische bijkans beschouwt als finale. Dit moet haast wel bijzondere beelden gaan opleveren omdat er op het centre court mooie dingen staan te gebeuren.
Er wordt op het centre court gespeeld vanaf 14:30 uur, waarbij het bal wordt geopend door Jabeur en Maria. Daarna zijn Rybakina en Halep aan de beurt, gevolgd door de finale in het gemengd dubbel. Die finale gaat tussen Ebden/Stosur en Skupski/Krawczyk.

Wimbledon | "Mensen zien ons nu als professionele atleten" - Diede de Groot over rolstoeltennis

Rolstoeltennis

Deze drie wedstrijden worden stuk voor stuk gespeeld op het centre court en dat loopt allemaal mooi achter elkaar door. Elders op Wimbledon Park worden de wedstrijden in het rolstoeltennis gespeeld. Alle Nederlandse toppers komen in actie en live op discovery+, in de meeste gevallen zelfs met commentaar!
Hou dus een oogje in het ziel en blijf op de hoogte van de prestaties van toppers als De Groot, Van Koot, Vink en Schroder.

Wimbledon | "Zoveel moeilijker om je eigen service te houden" - Diede de Groot over rolstoeltennis

Speelschema dag 11

Centre court - start 14:30 uur:
Jabeur(3)-Maria
Rybakina(17)-Halep(16)
Ebden/Stosur-Skupski/Krawczyk(2)
Court 1 - start 14:00 uur:
Ram/Salisbury-Ebden/Purcell
Cabal/Farah-Mektic/Pavic
Court 14 rolstoeltennis - start 14:00 uur:
Reid-Hewett
Shuker-Ohtani
De Groot-Mathewson
Lapthorne-Davidson
Court 15 rolstoeltennis - start 14:00 uur:
Gerard-Oda
Van Koot-Griffioen
Sugeno-Schroder
Ramphadi-Wagner
Court 17 rolstoeltennis - start 14:00 uur:
Kunieda-Egberink
Fernandez-Peifer
Montjane-Kamiji
Vink-Silva

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42