Premium
Tennis

Botic van de Zandschulp - Rafael Nadal

02:32:21

Herhaling
Speelschema dag 8 - Van de Zandschulp tegen Nadal ook pas laat baan op, eerst Kyrgios
Preview vrouwen: soevereine Swiatek & Queen Serena
Preview mannen: vervolg geteisterde Grand Slam race
Exclusieve preview Van de Zandschulp, Griekspoor & Van Rijthoven
Dit liveblog van Wimbledon begint niet voor de loop van de middag, als de eerste ballen op het centre court en court 1 worden geslagen. Er volgen vanaf dat moment updates van de tennissers waarop wij focussen. Zodra zij in actie komen, volgen er updates en hoef je niets te missen!
Wimbledon
Tennis | "Had van iedereen behalve Djokovic gewonnen" - Kyrgios over verloren Wimbledon-finale
28/07/2022 OM 09:40

Nadal beslist het

Het is het verhaal van de hele avond: af en toe is Van de Zandschulp er dichtbij, maar de belangrijkste punten gaan allemaal naar Nadal. Ook in de tiebreak. Een gemiste return, een lange rally met een dropshot die in het net eindigt en nog een bal uit... Dat zijn te veel verloren punten en dus is het game, set en match voor de Spanjaard. Hij pakt de tiebreak met 8-6

Tiebreak!

6-6 en dus komt er een beslissend spel om de winnaar van de derde set aan te wijzen!

Van de Zandschulp blijft in de race

Nadal ging serveren voor de wedstrijd, maar het is Van de Zandschulp die de punten pakt. Een break! En een stand van 4-5 op het scorebord. Krijgen we nog een spannend einde van de derde set?

Rebreak

De vreugde is van korte duur, want Nadal maakt er alweer 1-1 van. Inderdaad, door Van de Zandschulp te breaken.

Goed begin derde set!

Kijk eens aan, Van de Zandschulp slaagt er na onder meer een mooie passing in om een game van Nadal af te pakken. Een onverwachte opsteker. Kan hij hier op voortborduren?

Van de Zandschulp spoor bijster

Het lijkt er voorlopig op dat Nadal te veel van het goede is voor Van de Zandschulp, die het na een goede eerste set zwaar heeft in de tweede. Hij moet harken om zijn servicegames te winnen en waar hij net nog wat schade repareerde, wordt hij nu voor de tweede keer gebroken: 2-6. Het setpoint bestaat uit een dubbele fout.

Gamewinst ondanks dubbele fouten

Twee dubbele fouten op rij, maar Van de Zandschulp weet de schade beperkt te houden tot een enkele break. Hij staat met 2-4 achter, dus als hij nog iets wil… moet het wel snel gebeuren.

Break vroeg in tweede set

Van de Zandschulp hoopte Nadal gelijk de breaken, maar in plaats daarvan kijkt hij tegen een break achterstand aan. Vier games op rij voor Nadal en nu dus 2-0 in de tweede set.

Eén break genoeg voor Nadal

De hele tijd was er geen vuiltje aan de lucht, maar in de tiende game van de eerste set krijgt Nadal twee breakpoints en de tweede kan niet meer gerepareerd worden. En dus verschijnt er 6-4 voor Nada op het scorebord. Zonde. Kan Van de Zandschulp dan de stunt van Van Rijthoven herhalen en de tweede set winnen?

Halverwege eerste set

We zijn halverwege de eerste set. Het gaat met 3-3 gelijk op.

Begonnen!

Van de Zandschulp en Nadal zijn begonnen aan hun partij in de vierde ronde! Kan Botic beter weerstand bieden dan op Roland Garros? Dat antwoord ligt opgesloten in de avond die voor ons ligt. Het begint al meteen met een leuk punt!

Van de Zandschulp - Nadal

Het centre court is inmiddels vrij en Botic van de Zandschulp - Rafael Nadal is de volgende partij die op het programma staat. Starttijd? Reken op ongeveer 19:45 uur.

Halep hakt Badosa in de pan

Dat duurde niet lang. Simona Halep kan het nog steeds en maakt gehakt van Paula Badosa. Er was niks van te merken dat de Spaanse amper te breaken viel. Halep deed het keer op keer en staat in de kwartfinale van de Grand Slam die ze in 2019 nog won. Ze wint met 6-1 6-2.

Kyrgios naar kwartfinale

Nick Kyrgios is door naar de kwartfinales van Wimbledon. De Australiër is in de vijfsetter tegen Brandon Nakashima te sterk met 6-4 4-6 6-7 6-3 2-6. De laatste keer dat Kyrgios in de kwartfinale stond op een Grand Slam is tijdens de Australian Open van 2015.

Kyrgios op weg naar zege

Nick Kyrgios lijkt op weg naar de winst in zijn wedstrijd tegen Nakashima. De Australiër breekt de Amerikaan en komt zo dichtbij de overwinning.

We hebben een vijfsetter

En of het vijf sets worden. Brandon Nakashima wint de vierde set met 6-3 en dus hebben we een vijfsetter.

Nakashima breekt Kyrgios

Zijn we onderweg naar een vijfsetter? Brandon Nakashima breekt Kyrgios namelijk op een sleutelmoment in de vierde set. 4-3 voor de Amerikaan en hij mag serveren.

Wederom snele break Fritz

Net zoals in de eerste set is het Fritz die weer scherp uit de startblokken schiet. Ook in de tweede set wint hij direct de eerste game ondanks dat Kubler mocht serveren. Hopelijk speelt de blessure waar de Australiër zojuist voor behandeld is niet een al te grote rol in de wedstrijd.

Medische time out voor Kubler

Jason Kubler heeft gebruik gemaakt van een medische time out. De Australiër leek wat naar zijn lies of heup te wijzen en ging vervolgens van de baan af voor een behandeling.

Een magisch herstel

Nick Kyrgios speelt een ijzersterke tiebreak. Met twee fantastische returns maakt hij snel een einde aan de derde set en komt hij ineens op voorsprong ondanks de problemen met zijn schouder.

Tiebreak

En we hebben een tiebreak! De derde set in Kyrgios - Nakashima eindigt in een tiebreak.

Kubler in de problemen

Jason Kubler begint wat teleurstellend aan zijn wedstrijd tegen Taylor Fritz. De Australiër wordt direct gebroken door de Amerikaan en moet dus meteen een achterstand zien goed te maken.

Fysieke problemen houden aan

Nick Kyrgios blijft last houden van zijn schouder ondanks de eerder gekregen medicatie. De Australiër vroeg nu een medische time-out aan. Hopelijk krijgt de fysio wat beweging in zijn schouder en kan de wedstrijd door blijven gaan.

Kubler & Fritz

Jason Kubler en Taylor Fritz zijn inmiddels in actie gekomen op baan 1. De twee mogen het gaan uitmaken wie er door gaat naar de kwartfinales en wie er naar huis mag.

Tweede set voor Kyrgios

Nick Kyrgios wint de tweede set van Brandon Nakashima. De medicatie die de Australiër kreeg van de fysio en de dokter lijken zijn werk te doen. De break in de derde game van deze set is genoeg om vervolgens deze set uit te serveren.

Rybakina door naar kwartfinales

Elena Rybakina maakt snel een einde aan haar wedstrijd tegen Petra Martic. Met 7-5 6-3 heeft de Kazachse slechts twee sets nodig de wedstrijd in haar voordeel te doen beslissen.

Vroege break voor Kyrgios

Nick Kyrgios breekt Brandon Nakashima al vroeg in de tweede set. De Australiër maakt optimaal gebruik van een dubbele fout en benut meteen zijn kans. Wel komt er in het rustmoment tussen de games door meteen een fysio naar de baan om even naar Kyrgios te kijken.

Eerste set voor Nakashima

Brandon Nakashima wint de eerste set. De jonge Amerikaan breekt Kyrgios en wint daarmee de eerste set met 6-4. Kyrgios lijkt echt last te hebben van zijn schouder. Ook is zijn eerste service relatief langzaam. Voorlopig heeft de Australiër nog niet gevraagd om een fysio.

Fysieke problemen Kyrgios?

Nick Kyrgios lijkt wat te kampen met fysieke problemen. De Australiër grijpt steeds naar zijn rechter schouder na zijn servicebeurten. Voorlopig lijdt zijn spel er nog niet onder, maar het ziet er niet veelbelovend uit...

Heen en weer serveren

Het tennis op Centre Court bestaat voorlopig uit serveren heen en weer. De punten vliegen snel voorbij en zowel Nakashima als Kyrgios hebben nog geen games weggegeven.

Welkom op Centre Court

Welkom op Centre Court! Brandon Nakashima en Nick Kyrgios trappen de dag af. Krijgen we weer zo'n vechtwedstrijd als tegen Tsitsipas of een sportief hoogtepunt?

Kyrgios

Dankzij een veelbesproken overwinning op Stefanos Tsitsipas ligt de weg op Wimbledon open voor Kyrgios. Hij begint als favoriet aan zijn partij in de vierde ronde tegen Brandon Nakashima en kan misschien zelfs nog wel verder doorstoten, al weet je nooit met welk been Kyrgios uit bed stapt.
Hij beschouwt zichzelf als één van de beste grastennissers ter wereld en nu breekt het moment aan om dit waar te maken. Kyrgios staat ook tijdens deze Grand Slam weer volop in de spotlights. Zo ‘vierde’ hij een overwinning door richting het publiek te spugen, terwijl de partij tegen Tsitsipas uitliep op een straatgevecht waarbij slechts tussendoor werd getennist. Beide spelers kregen een boete wegens onsportief gedrag.

Van de Zandschulp

Voordat Botic van de Zandschulp aan de beurt is voor een tweede ontmoeting tegen Rafael Nadal – de twee speelden op Roland Garros ook al tegen elkaar – treft Simona Halep eerst nog Paula Badosa. Ook dat is een partij om naar uit te kijken. Halep is niet voor niets oud-winnares, terwijl Badosa hoge ambities heeft.
Pas als Badosa en Halep zijn overeengekomen wie er doorstoot naar de kwartfinale is het de beurt aan Van de Zandschulp en Nadal. Voordat zij de eerste bal slaan, kan het best al eens vroeg in de avond zijn. Net als gisteren bij Tim van Rijthoven versus Novak Djokovic.
Een andere interessante partij om een oogje op te houden, is Amanda Anisimova tegen Harmony Tan. De één won eerder van Coco Gauff, de ander schakelde Serena Williams uit.

WAAR KIJK JE?

Vanaf maandag 27 juni t/m zondag 10 juli strijden de beste tennissers op het hoofdtoernooi voor eeuwige roem op het heilige gras van WImbledon. Mis niks van dit tennisspektakel via de kanalen van Eurosport, of stream reclamevrij via discovery+.
Wimbledon
Wimbledon | “Ik heb tennis niet nodig om gelukkig te zijn” - Federer een jaar na zijn laatste partij
12/07/2022 OM 15:53
Wimbledon
Wimbledon | “De opluchting is groot” - Djokovic kan het nog steeds en keert terug aan de top
12/07/2022 OM 10:42