Premium
Tennis

R. Federer / R. Nadal - J. Sock / F. Tiafoe

02:59:28

Herhaling
Federer heeft genoeg tijd voor gezin - wie zijn de twee tweelingen en vrouw Mirka?
Hoe Roger Federer op Roland Garros 2009 zijn belangrijkste punt binnen sloeg
Federer verheugt zich op leven na tennis - "Heb veel zin om nieuwe dingen te ontdekken"
Kim Clijsters roemt zachte karakter afzwaaiende Federer - "Hij durfde te huilen"
Dat de Laver Cup speciaal zou worden dit jaar was al langer bekend. Team Europa bestaat uit Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud en de 'Big Four', die voor het eerst sinds tijden dus weer eens compleet is.
Laver Cup
Laver Cup | Federer reageert op vasthouden hand Nadal - “Het was een geheim dankjewel”
29/09/2022 OM 11:24
De reünie van Andy Murray, Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic zorgde al voor een toernooi om naar uit te kijken. Nu grootheid Federer zijn pensioen heeft aangekondigd, komt daar nog eens extra speciale spanning bovenop. Federer komt alleen in actie tijdens het dubbelspel, daarna wordt hij vervangen door Matteo Berrettini.

Laver Cup | De editie in Londen mag je echt niet missen - het laatste kunstje van Federer

Team Europa vs Team Wereld

Team Europa wordt gecoacht door Björn Borg. De Zweedse tennislegende wordt ondersteund door Thomas Enqvist.
Team Wereld bestaat uit Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Frances Tiafoe en Jack Sock. John McEnroe is de coach en kan rekenen op de steun van zijn jongere broer Patrick McEnroe.

Laver Cup | Dit zijn de vijf mooiste punten van enkele bijzondere partijen

Wanneer neemt Federer afscheid?

Gezien zijn knieblessure kan Federer niet al te veel of lang meer tennissen. Desondanks komt Federers wens uit om afscheid te nemen aan de zijde van grote vriend en grote rivaal Rafael Nadal. 'Fedal' vormt nog één laatste keer een illuster duo in het dubbelspel. Federer en Nadal nemen het op tegen Frances Tiafoe en Jack Sock.
Daarna is het definitief over en sluiten voor Federer. Het belooft vrijdag dan ook een emotionele avond te worden. De afscheidswedstrijd van Federer begint waarschijnlijk zo rond de klok van 22:00 uur, na de partij tussen Andy Murray en Alex de Minaur.

Wanneer is de Laver Cup?

De Laver Cup begint op vrijdag 23 september om 14:00 uur Nederlandse tijd. De laatste wedstrijd wordt gespeeld op zondag 25 september. De hoeveelheid wedstrijden op zondag hangt af van de scores van de teams.
Als één van de twee teams 13 punten heeft na wedstrijd X worden er na het uitreiken van de prijs verder exhibition matches gespeeld. De eerste wedstrijd van zondag begint om 13:00 uur Nederlandse tijd.

Tennis | "Je mist hem bij elk toernooi waar hij niet bij is" - McEnroe over Federer

Wat is de Laver Cup?

De Laver Cup is een tennistoernooi waarbij 'Team Europa' speelt tegen 'Team Wereld'. Beide teams bestaan uit zes tennissers. Deze twaalf tennissers spelen in totaal negen individuele wedstrijden en drie dubbels. Op de eerste dag is een overwinning één punt waard, op de tweede dag twee punten en op de derde dag drie punten. Het eerste team dat 13 punten pakt, wint het toernooi en daarmee de Laver Cup. De wedstrijden zijn een 'best-of-three'.

Team Europa oppermachtig

De Laver Cup bestaat sinds 2017 en de eerste vier edities werden stuk voor stuk gewonnen door 'Team Europa'. Vanwege de coronapandemie kon de editie van 2020 helaas geen doorgang vinden. De editie van 2019 was het spannendst met een eindstand van 13-11, terwijl het vorig jaar maar liefst 14-1 werd in het voordeel van de Europeanen.

Federer krijgt een staande ovatie tijdens de Laver Cup 2021

Waar kijk je de Laver Cup?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Laver Cup
Laver Cup | Djokovic hoopt dat rivaliteit met Nadal lang mag duren - “Wil Rafa nog vaak treffen”
28/09/2022 OM 12:48
Laver Cup
Laver Cup | Berrettini slaat in dubbelspel Murray onderuit na clash met rackets
26/09/2022 OM 11:50