• Vandaag de verkiezing voor: 'Wielrenster van het jaar'
Marianne Vos
Trofeo Alfredo Binda, Tour de Yorkshire, La Course, Tour of Norway en Tour de l’Ardèche. Ze hadden een ding gemeen dit jaar: de winnaar. Marianne Vos wist ze allemaal te winnen, maar daar bleef het niet bij. Ze won ook nog etappes in de Energy Woman Tour en Giro d’Italia, werd tweede op het NK en stapt straks ‘gewoon’ weer op haar veldritfiets. 19 overwinningen voor de CCC-Liv renster maakt haar de meest succesvolle renster van 2019. Het is een publiek geheim dat ze nog minimaal één grote prijs op haar lijstje heeft staan: een Olympische gouden medaille. Als ze weer zo sterk fietst als haar afgelopen seizoenen, dan komt die gouden plak wel heel dichtbij…

Marianne Vos wint voor de tweede keer La Course

Wielrennen
Wielrennen | Hoe realistisch is een monstertransfer van Remco Evenepoel van Quick-Step naar INEOS?
2 UUR GELEDEN
Lorena Wiebes
Ze is pas 20 jaar en mag zich dit jaar de meest succesvolle wielrenster van het jaar noemen. Wiebes won dit jaar onder andere de Boels Ladies Tour, Prudential Ride London Classique, werd Nederlands kampioen en won het jongerenklassement in de Tour of Norway. Daarnaast won ze dit jaar ook de Gerrie Kneteman Trofee, de prijs voor wielertalent van het jaar. Voor Wiebes is het nog niet duidelijk waar ze volgend jaar zal gaan rijden, maar met een palmares als deze op 20-jarige leeftijd zal ze volgend seizoen gewoon weer op de fiets zitten om 2019 minimaal te evenaren.

Tour of Yorkshire | Wiebes zegeviert in openingsetappe

Annemiek van Vleuten
Ze is ook al genomineerd in de verkiezing ‘vlucht van het jaar’, maar ook in dit rijtje mag ze niet ontbreken. Na Marianne Vos en Lorena Wiebes op de UCI-ranglijst de meest succesvolle renner van 2019, maar minstens zo grote prestaties. Ze moest haar wereldtitel op de tijdrit afstaan, maar veroverde daarna wel de wereldtitel op de wegrace op ongelofelijke wijze. Waar in het naseizoen de meester rensters rustig met hun team herstellen en zich voorbereiden op het nieuwe seizoen, gaat Van Vleuten ‘gewoon’ mee met haar mannelijke collega’s op hoogtestage. De 37-jarige Mitchelton-Scott renster lijkt nog lang niet klaar te zijn met winnen.
WIE VIND JIJ DE WIELRENSTER VAN HET JAAR?
Stem hier ook op de andere categorieën:
Wielrennen
Veneto Classic | Davide Rebellin stelt einde van 30-jarige loopbaan nog vier dagen uit
4 UUR GELEDEN
Wielrennen
CRO Race | Wie is de Italiaanse sensatie Jonathan Milan?
EEN DAG GELEDEN